Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски ще обяви скоро плановете си за нов стадион

Спорт

Левски ще обяви скоро плановете си за нов стадион

Левски ще обяви скоро плановете си за нов стадион - Tribune.bg

Ръководството на Левски ще разкрие плановете си за новия стадион през октомври. Отговорните фактори на „Герена“ ще свикат пресконференция, на която ще споделят подробности за строежа или реконструкцията на стадион „Георги Аспарухов“. Сините получиха дълго чаканата новина, че комплексът ще бъде прехвърлен от Областната управа на столицата към Общината, което дава зелена светлина за последващите действия. Мажоритарният собственик Наско Сираков изказа благодарности към председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по случая, а след края на Общото събрание на акционерите заяви: „След като придобием разрешение за право на строеж, не искаме собственост, ще дадем пресконференция, на която ще изнесем интересни факти и какво е свършено досега, а то е много“, бяха думите на боса на столичани.

На брифинга се очаква да се информира коя фирма ще поеме строителството, дали ще трябва да се разрушат всички сектори, включително и „А“ и какъв срок ще отнеме изпълнението. Любопитно ще бъде и какъв е планираният капацитет на новата арена.

В момента от „Герена“ водят финални преговори с инвеститори и са оптимисти, че всичко ще се случи в близките дни, за да може да се даде старт на проекта.

„Задължени сме да направим всичко необходимо, за да бъде реализиран най-мащабният в цялата история на клуба проект, а именно изграждането на изцяло ново, модерно и най-вече икономически смислено съоръжение, което да работи за Левски“, гласеше част от обръщението на Сираков по повод новината за решението на Министерски съвет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети